Rum för resande/ Bed&breakfast

Anna Karolinas kök


Anna Karolinas Kök hälsar er vamt välkomna att bo på John Ericssongården. I den gamla Kavaljersflygeln kan vi erbjuda rum för resande i två kammare med gemensamt kök och dusch/toalett.

*

Nils kammare är en ljus och vacker kammare med utsikt över Hyttsjön. Kammaren har fått sitt namn för att påminna om Sveriges store kanal- och järnvägsbyggare Nils Ericson som föddes här 1802. Här finns separata sängar, sittgrupp och klädskåp. Snidade lampetter skapade av Mats i Taserud sprider ljus över tillvaron och sängarna.

*

Johns kammare är det mysiga inre rummet där den store svensk-amerikanske uppfinnaren John Ericsson ska vara född 1803. Kammaren är möblerad med en stor härlig dubbelsäng med separata täcken. Här finns också bekväma Emma-fåtöljer och ett golvur från 1794 som en gång rentav ägdes av familjen Ericsson. Väggarna pryds bl a med bilder av John Ericssons "Monitor" efter slaget vid Hampton Roads. Denna kammare har också plats för en extrasäng.

*

Den mellersta kammaren är idag inrättad till gemensamt kök med köksspis, kylskåp, microugn, vattenkokare och kaffekokare. Här hänger kopparbunkar på väggarna och bland möblerna märks bl a rejäl kökssoffa (kanske från familjen Ericssons tid) och en gammal bergsmansbänk.


I köket äter ni vår kontinentala frukost eller något ni själva tillagar.

*

Kavaljersflygeln har ett modernt dusch-/toalettrum med möjlighet att låna tvättmaskin.


*********************************

Gästgiveriet i John Ericssongården ligger mitt i den levande kulturbyn Långban med hyttan som närmaste granne. Här bedriver Värmlands Museum visningsverksamhet under sommarmånaderna men gruvområdet är lika spännande och intressant även resterande tid. Långban är en av de mineralrikaste platserna på jorden vilket ger stor chans att knacka sten på vissa platser och upptäcka nya mineraler.


Vi står givetvis till tjänst med mer information om vad man kan se och göra i Långban - annars kan ni gå vidare till Värmlands Musems länk nedan.


Värmlands Museums hemsida

I juni blommar guckuso på Tibergs udde, naturreservatet vid Långbans Gruvby. En av många orkidéer och andra sköna blomster som trivs i Långbans unika mineralmångfald.

Copyright © All Rights Reserved